пʼятниця, 22 травня 2020 13:12

У Казахстані відправили за ґрати ополченця ДНР
9

Суд міста Костанай засудив до 4,5 року позбавлення волі ополченця ДНР, який служив у батальйоні "Спарта" під командуванням Арсенія Павлова (Мотороли) та в батальйоні "Бетмен" під керівництвом терориста Олександра Бєднова,Євгенія Щербака.

За повідомленням EADaily, подільника Мотороли та Бєднова засуджено як громадянина Казахстану, учасника збройного конфлікту на території іноземної держави без ознак найманства.

Із січня 2017 року Щербак жив у Санкт-Петербурзі, після того як не зміг потрапити в так звану ДНР з відпустки. У вересні 2018-го його був затримано поліцією в Ленінградській області під час перевірки документів і поміщено під варту як розшукуваного в Казахстані за найманство.

Євгеній Щербак — подільник Мотороли та Бєднова
Фото: myrotvorets.center
Євгеній Щербак — подільник Мотороли та Бєднова
Євгеній Щербак — подільник Мотороли та Бєднова
Євгеній Щербак — подільник Мотороли та Бєднова
Євгеній Щербак — подільник Мотороли та Бєднова

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пішов на концерт Кобзона": показали фото ліквідованого на Донбасі бойовика

У жовтні того ж року Щербака випустили з СІЗО і дали направлення на оформлення документів про тимчасовий притулок.

Він виїхав в Челябінську область до родичів, влаштувався на роботу на будівництво і почав оформлення документів.

22 грудня 2019 року екснайманця затримала поліція в Челябінську. Як особу, яка не має реєстрації та перебуває в розшуку в Казахстані, його помістили в ізолятор тимчасового утримання для іноземців, готували до депортації, кілька разів вивозили на казахський кордон, а потім повертали в ІТТ.

В ІТТ ж у Щербака діагностували туберкульоз.

Депортація колишнього ополченця затрималася через пандемію коронавірусу та закриття кордону. На запити ополченця про надання йому притулку правоохоронні органи Челябінської області відмовляли.

Щербака видали Казахстану в середині квітня 2020-го.

На сайті "Миротворець" є інформація про Євгенія Щербака з Костаная. Його зазначено як іноземного найманця, бойовика в/ч 08812, водія, рядового, військовий квиток ДНР ДН 0033289. Уточнюється, що бойовик нелегально перебрався в Челябінську область після розформування "Спарти". Відмову в політичному притулку в Росії він отримав через "відсутність гуманітарних підстав".

Зараз ви читаєте новину «У Казахстані відправили за ґрати ополченця ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути