Ексклюзиви
пʼятниця, 05 січня 2024 10:20

Спецтема: Війна Росії проти України

В ISW розказали про ситуацію в Авдіївці

В ISW розказали про ситуацію в Авдіївці
Позиційні бої біля міста тривають. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Російські окупанти нещодавно просунулися в районі Авдіївки на Донбасі. Загарбники активізували позиційні бої з українськими військами у цьому районі.

Вони тривають навколо міста, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

"Кадри за 4 січня показують, що російські війська нещодавно просунулися неподалік Авдіївського терикону, що на північний схід від міста. Армія РФ просунулася в дачних районах на південний схід від терикону. Йдеться про просування на відстань до одного кілометра в довжину і на 150 метрів у глибину біля населеного пункту Бердичі та на 200 метрів у глибину в районі Очеретине", - стверджують російські оглядачі.

Водночас у ISW не побачили візуального підтвердження цих тверджень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти хочуть обійти Авдіївку - військовий

Тим часом російські та українські джерела повідомили 4 січня, що позиційні бої тривають на північний захід від Авдіївки в районі Новобахмутівки, Бердичів та Степового. Біля Авдіївського коксохімічного заводу на північному заході Авдіївки, а також на північно-східній та південно-східній околиці Авдіївки і на південь від Авдіївки в районі Опитного. На південний захід від Авдіївки в районі Водяного, Невельського і на захід від Авдіївки у районі Тоненького.

"Російські війська за останню добу майже вдвічі збільшили інтенсивність наземних атак. Окупанти насамперед атакують Степове, намагаючись порушити роботу українських наземних комунікацій. Втім, ЗСУ як і раніше зберігають контроль над населеним пунктом", - сказано в повідомленні.

Загальні бойові втрати російських загарбників на 5 січня склали 363 070 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 790 окупантів, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «В ISW розказали про ситуацію в Авдіївці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути