Ексклюзиви
четвер, 05 жовтня 2017 08:20

В ДНР кажуть, що законопроект про реінтеграцію Донбасу призведе до війни

В ДНР кажуть, що законопроект про реінтеграцію Донбасу призведе до війни
У самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" заявили, що законопроект української влади про реінтеграцію Донбасу суперечить Мінським угодам Фото: ria.ru

У самопроголошених ДНР і ЛНР заявили, що законопроект української влади про реінтеграцію Донбасу суперечить Мінським угодам.

У середу президент України Петро Порошенко вніс в Раду законопроект про реінтеграцію Донбасу. Очікується, що документ буде прийнятий до 18 жовтня.

Про це інформують "РИА Новости".

"Україна накопичує сили і намагається погіршити ситуацію. А оскільки політичні зобов'язання і питання забезпечення безпеки на лінії розмежування є взаємозалежними, це говорить про те, що відбудеться повна зупинка в мирному врегулюванні конфлікту. Найімовірніше, це призведе до загострення на лінії розмежування", - заявив представник "ЛНР" в контактній групі Владислав Дейнего.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Особливий порядок, українська армія має право на силу - остаточний текст закону про Донбас

Голова ДНР Денис Пушилін зазначив, що український законопроект - "імітація виконання Мінських угод", а на ділі - їх порушення.

"Хоча тільки цей орган має право визначати агресію. У зв'язку з цим про обговорення та погодження положень цього проекту з представниками республік, як це передбачено комплексом заходів, говорити не доводиться", - зазначив Денис Пушилін.

Представник президента України Ірина Луценко назвала новий законопроект стратегією по відновленню територіальної цілісності України.

При розробці законопроекту про реінтеграцію Донбасу автори не врахували пропозиції заступника міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгія Туки.

Зараз ви читаєте новину «В ДНР кажуть, що законопроект про реінтеграцію Донбасу призведе до війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути