четвер, 31 травня 2018 10:05

В автономії регіонів України нема нічого страшного - Кравчук

В автономії регіонів України нема нічого страшного - Кравчук
Леонід Кравчук заявив, що не боїться автономії українських областей, якщо процедуру провести за "високими принципами". Фото: Телеграф

Українці не повинні боятися автономії певних регіонів. За умови, якщо за часткову самостійність певної області проголосує вся країна.

Така автономія має базуватися на високих принципах, вважає Леонід Кравчук, перший президент України.

"Я не боюся автономії, якщо вона побудована на високих принципах. Якщо в Конституції України вказати, що будь-яка регіональна одиниця може поставити питання про вихід з України, але для цього повинна голосувати вся країна, то в цьому немає ніяких загроз", - сказав Кравчук в інтерв'ю телеканалу Zik.

Якщо така автономія стане реальністю, Україна повинна буде відповідати за оборону і міжнародні відносини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Президент зробив усе, щоб ми забули про війну Росії проти України"

"Що ж до застережень про те, що так ми втратимо територіальну цілісність, то хіба ми вже її не втратили? Ми територіально втратили Крим, не маємо впливу на Донбасі, і сьогодні в цих регіонах не залишилося нічого українського. Тому не можна сидіти і спостерігати за цим, потрібно пропонувати щось нове. І, безумовно, мої пропозиції не є істиною в останній інстанції", - додав політик.

У травні Леонід Кравчук заявив, що Україна повинна змиритися з існуванням мосту між окупованим Кримом та Росією. При цьому констатував, що одностороннє відкриття мосту до окупованого українського півострова - "це акт неповаги проти України, порушення її територіальної цілісності та суверенітету".

Зараз ви читаєте новину «В автономії регіонів України нема нічого страшного - Кравчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути