понеділок, 11 грудня 2017 12:03

"2014 року Київ не треба було брати, треба було захопити Дніпро і Харків" - Гіркін

"2014 року Київ не треба було брати, треба було захопити Дніпро і Харків" -  Гіркін
Гірікін мріє про "Новоросію". Фото: YouTube

Екс-глава донецьких терористів-найманців Ігор Стрєлков (Гіркін) заявив, що 3 роки тому Російська Федерація могла взяти під свій контроль більшу частину української території і створити "Новоросію".

За його словами, новоутворення стало б частиною Росії, а "операцію" можна було б провести, використовуючи диверсантів. Такими роздумами терорист ділився в інтерв'ю The Insider.

"Я думаю, що було всього два сценарії, які по сьогоднішній день актуальні. Буквально два сценарії: у першу чергу - це перемога, навіть якщо вона важка або кривава. Або невигідна з економічного погляду. Або теж кривава, теж важка і катастрофічна для всього: і для режиму, і для економіки, і для народу. На мій погляд, Путін припустив дуже велику помилку, що спробував саме заморозити ситуацію", - розповів терорист.

Гірікін зазначив, що 2014 року Київ не треба було брати, потрібно було захопити Дніпропетровську і Харківську області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У котлі біля Горлівки бойовики втратили 12 своїх

"Я вважаю, що могло статися все: Путін міг пройти від Харкова до Одеси, створити дійсно "Новоросію", без якої Київ воювати б не зміг фізично. У нього не залишилося б енергії, яка виробляється в Дніпропетровській області, без єдиного великого порту (Одеського), без Харківського танкового заводу і без важкої промисловості", - розповів Стрєлков.

На Донбасі загострилася гуманітарна ситуація. Зараз вона найгірша за останні 3 роки. На цьому наголосив спецпредставник США з питань України Курт Волкер.

Зараз ви читаєте новину «"2014 року Київ не треба було брати, треба було захопити Дніпро і Харків" - Гіркін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути