Ексклюзиви
четвер, 21 травня 2020 18:29

Український дипломат показав в ОБСЄ російські паспорти

Український дипломат показав в ОБСЄ російські паспорти
Представники від ОРДЛО в ТКГ мають паспорти РФ. Фото: vienna.mfa.gov.ua

Українська делегація під час засідання Постійної ради ОБСЄ продемонструвала копії російських паспортів так званого глави ДНР Дениса Пушиліна та представників ОРДЛО, яких Росія запросила до участі у Тристоронній контактній групі (ТКГ).

Як пише "Укрінформ", про це повідомив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк.

"Під час сьогоднішнього засідання Постійної ради в онлайн-режимі ми звернули увагу присутніх іноземних делегацій до спроб Росії на переговорах у Мінську не лише зняти з себе відповідальність як з учасника конфлікту на сході України, але й нав'язати участь у засіданнях ТКГ тих людей, які не представляють населення тимчасово окупованих територій Донбасу і взагалі є громадянами РФ", — сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент назвав умови для участі представників ОРДЛО в мінських переговорах

Він продемонстрував копії закордонних та внутрішніх паспортів РФ, які належать так званим міністрам закордонних справ псевдореспублік Владиславу Дейнего та Наталії Ніканоровій. Саме їхню участь на переговорах у Мінську просуває Росія від імені ОРЛО та ОРДО.

Також на засіданні був продемонстрований російський паспорт "глави ДНР" Дениса Пушиліна.

Цимбалюк наголосив на тому, що Мінський пакет заходів передбачає проведення консультацій з представниками ОРДЛО у рамках ТКГ і Україна працює в цьому напрямку. Але участь у таких консультаціях мають брати ті місцеві жителі ОРДЛО, які не є представниками російської окупаційної влади та не мають російських паспортів.

Так звані ДНР і ЛНР не збираються об'єднуватися в одне утворення. Одна з причин — Мінські угоди.

Зараз ви читаєте новину «Український дипломат показав в ОБСЄ російські паспорти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути