Ексклюзиви
неділя, 30 вересня 2018 18:29

Українські снаряди "Квітник" позбулись російських деталей

На міжнародній виставці оборонної промисловості ADEX-2018 презентували керований артилерійський снаряд з лазерним напівактивним самонаведенням "Квітник".

Він створений на українському державному підприємстві "НВК Прогрес" без російських комплектуючих, повідомляє Defense Express.

Автор: defence-ua
  Снаряд "Квітник" може сам наводитись на ціль
Снаряд "Квітник" може сам наводитись на ціль

На сьогодні завершені роботи із заміни російських комплектуючих у елементній базі керованого артилерійського снаряду на вітчизняні та західні аналоги. В результаті отриманий боєприпас отримав кращі характеристики в порівнянні з попередньою версією.

"Квітник" — це осколково-фугасний боєприпас з лазерною напівактивною головкою самонаведення, який призначений для оснащення систем ствольної артилерії калібру 152 та/або 155 мм (під стандарти НАТО). Прийнятий на озброєння Збройних сил України 6 грудня 2012 року.

Автор: defence-ua
  Нутрощі снаряда "Квітник"
Нутрощі снаряда "Квітник"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці на на виставці показали проект нового ракетного катера

Українські військові та розробники завершили випробування 152-мм снарядів для артилерійської системи "Гіацинт". Їх випускають на київському підприємстві "Артем". Нещодавно для виробництва боєприпасів компанія придбала станки для їхнього виготовлення.

Зараз ви читаєте новину «Українські снаряди "Квітник" позбулись російських деталей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути