понеділок, 19 листопада 2018 08:20

Україні запропонували план повернення Донбасу

Україні запропонували план повернення Донбасу
Україні запропонували план по поверненню Донбасу. Фото - Народна правда

Пропозиції російської сторони до офіційного Києва про "обмін Криму на Донбас" принципово неприпустимі для України.

Однак українська влада може скористатися подібними заявами Кремля в своїх інтересах. Таку думку висловив екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко, передає "Обозреватель".

За його словами, Україна може зробити вигляд, що погоджується на подібний план, але за умови його поетапного виконання.

"Тобто говорити, що ми зовсім відмовляємося – ні. Але ми говоримо, що максимум на що ми можемо піти – на поетапне вирішення питання. А там - або віслюк здохне, або султан помре", – каже Романенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Донбас і Крим – це наша територія. І ніяких компромісів тут бути не може"

Він додав, що подібний план може бути шансом на введення миротворців на окуповані території Донбасу. Проте американські експерти пропонують Україні діяти в питанні миротворчої місії більш радикальним шляхом.

"Американці пропонують Україні жорстко перекрити "кордон", нікого і нічого не пускати, навіть ресурси – електроенергію та воду. І там дуже швидко складеться революційна ситуація, яка недопустима для Росії. Вона це не витягне і таким чином можна зрушити цей процес", – пояснив генерал.

Україна повинна провадити політику повернення окупованої території Донбасу дипломатичним шляхом, але при цьому має бути готова до військового сценарію. Про це сказав екс-голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

Зараз ви читаєте новину «Україні запропонували план повернення Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути