Ексклюзиви
пʼятниця, 09 березня 2018 22:24

Українці повинні розраховувати на себе, а не на миротворців - Ярош

Українці повинні розраховувати на себе, а не на миротворців - Ярош
Дмитро Ярош. Фото: Корреспондент.net

Україна повинна опиратися на власні війська та мілітаризацію суспільства.

І тільки після цього можна говорити про миротворців.

Таку думку висловив головнокомандувач Української добровольчої армії Дмитро Ярош на телеканалі ZIK.

За його словами, не всі політики впевнені, що можна вирішити питання з миротворцями.

"По-перше, немає однозначної позиції Росії як агресора, адже вона постійно змінює свої рішення, намагаючись не допустити того сценарію, який пропонує Україна.

По-друге, ми маємо усвідомити, що часто миротворці не вирішують питання, а тільки заморожують конфлікти, що Україні абсолютно не потрібно", – зауважив Ярош.

Він не виключив, що незабаром українські внутрішні проблеми стануть незначними у порівнянні з глобальним протистоянням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після входу миротворців ООН Україна стане випробувальним полігоном - Матіос

"Розгортання миротворчої місії займає багато часу. Натомість в контексті можливої великої війни, зокрема це гарячі точки на Далекому і Близькому Сході, у Єгипті та Південному Судані, куди Росія також намагається втручатися, питання миротворців для України може стати неактуальним.

Тому передусім опора має бути на свої власті сили. Відтак, ми повинні розраховувати не на миротворців, а на те, щоб український народ сам буде спроможний дати гідну відсіч", – сказав Ярош.

Президент Петро Порошенко впевнений, що миротворці ООН розмістяться на всій території Донбасу і зможуть перегородити постачання військ і зброї бойовикам.

У Кремлі неодноразово заявляли, що погодяться на миротворців ООН лише для охорони місії ОБСЄ. Після останніх переговорів зі спецпредставником Держдепартаменту США Куртом Волкером помічник президента РФ Владислав Сурков заявив, що Москва може погодитися на нові пропозиції США щодо розгортання місії ООН на Донбасі.

На думку військового прокурора Анатолія Матіоса, миротворці на Донбасі матимуть негативний вплив. Адже вони ігноруватимуть українське законодавство і діятимуть за законами власних країн.

Зараз ви читаєте новину «Українці повинні розраховувати на себе, а не на миротворців - Ярош». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути