середа, 08 березня 2017 16:33

Україна проти Росії: завершився третій день слухань у Міжнародному суді ООН

Україна проти Росії: завершився третій день слухань у Міжнародному суді ООН
Заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль у залі Міжнародного суду ООН в Гаазі. Фото УНІАН

Заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль шкодує, що під час третього дня слухань в Міжнародному суді ООН справи "Україна проти РФ" було недостатньо часу для розвінчування брехні, виголошеної представниками РФ.

Про це глава української делегації сказала, коментуючи підсумки сьогоднішнього судового засідання.

"Ми дуже ретельно готувалися до цього дня. Я думаю, що ми дуже гідно представили свої аргументи. На жаль, у нас не було часу, щоб ми могли висвітити всю цю брехню, яку ми почули вчора, але, я думаю, що у нас ще буде нагода це зробити під час слухань справи по суті", - зазначила Зеркаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди на Донбасі та в Криму потребують захисту суду - що відбувається в Гаазі

Учора під час виступів представників Росії "було важко втримати обличчя з тим, щоб не висловити обурення з приводу почутого". Але для нас це було не новим. Все це ми чули протягом переговорів. Насправді, ми були готові до того, що почуємо, і на 95% ми передбачили, які саме факти будуть нам закидати. Чим більше буде брехні, і чим більше ми зможемо показати світу справжнє обличчя РФ - тим краще", - переконана глава української делегації.

Зеркаль також зазначила, що українська сторона готуватиметься до слухань справи по суті, вже "знаючи про те, що росіяни збираються нам закидати, і як вони фальсифікують всі факти і всі події, які відбуваються, як на сході України, так і в Криму". "Але сьогодні мені дуже сподобалася реакція росіян - вони були засмучені. Я думаю, що завтра ми ще почуємо про себе ще багато чого, але це буде в їхньому стилі. Сьогодні ми гідно захищали свою позицію і представляли інтереси України та українців. У цьому процесі для нас перше завдання - захист прав людини, і це основне, що ми робимо у цьому процесі", - наголосила вона.

Зараз ви читаєте новину «Україна проти Росії: завершився третій день слухань у Міжнародному суді ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути