пʼятниця, 12 червня 2020 16:50

Україна могла б вийти з Мінських угод у будь-який момент — Резніков

Україна могла б вийти з Мінських угод у будь-який момент — Резніков
Олексій Резніков не вважає Мінські угоди частиною державного та міжнародного законодавства. Фото: Facebook/Олексій Резніков

Мінські домовленості не є частиною національного та міжнародного законодавства, тому Україна могла б вийти з них у будь-який момент.

Про це під час відеоконференції в рамках Київського безпекового форуму повідомив віцепрем'єр - міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, пише РБК-Україна.

За словами політика, Мінські домовленості не легітимізовані ні парламентом України, ні Держдумою РФ, що дає право говорити про те, що вони не є актом міжнародно-правового характеру.

"І дійсно, Україна в будь-який момент могла б вийти з Мінських угод, хоча б з огляду на те, що їх терміни пройшли. Останні дати, які там записані — це 2015 рік", — заявив Резніков.

Проте віцепрем'єр нагадав, що Мінські домовленості були схвалені Радою Безпеки ООН, а сам Мінськ з'явився "як дитя нормандського формату".

На сьогодні Україна залишається прихильником всіх можливих шляхів для того, щоб використовувати для завершення війни на Донбасі "мінський майданчик".

"Якщо Росія насправді готова. Якщо ні — доведеться приймати інші рішення, в тому числі з модернізації мінських угод", — уточнив Резніков.

Президент Зеленський має намір повернути питання анексованого Росією Криму на порядок денний.

Зараз ви читаєте новину «Україна могла б вийти з Мінських угод у будь-який момент — Резніков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути