понеділок, 30 березня 2020 10:20

Україна хоче направити в ОРДЛО допомогу для боротьби з коронавірусом

Україна хоче направити в ОРДЛО допомогу для боротьби з коронавірусом
Україна обіцяє гумконвої жителям ОРДЛО із засобами від коронавірусу. Фото: kmr.gov.ua

Україна проситиме міжнародні організації відправити в окремі райони Донецької і Луганської областей - ОРДЛО - гуманітарні конвої із засобами захисту від коронавірусу.

"Згідно з Конституцією, кожен громадянин України підлягає захисту. Наше завдання - забезпечити всіх громадян України тестами, захисними масками, медичною допомогою - всім, що необхідно. У тому числі, звичайно, і наших громадян, які проживають на тимчасово окупованій території", - розповів міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков в інтерв'ю "РБК-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованій Луганщині замовчують, звідки приїхав перший хворий на коронавірус

Він підкреслив, що Україна своїх громадян не кидає і піклуватиметься про них.

"Ми будемо пропонувати гуманітарні конвої, будемо просити Міжнародний комітет Червоного Хреста, гуманітарні місії ООН це зробити", - додав віцепрем'єр.

На окупованому Донбасі по медичну допомогу у зв'язку з ГРВІ звернулися вже близько 800 осіб, повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова. Понад 150 людей госпіталізовані з підозрою на наявність пневмонії.

Зараз ви читаєте новину «Україна хоче направити в ОРДЛО допомогу для боротьби з коронавірусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути