субота, 14 квітня 2018 23:35

У Збройних сил з'являться додаткові повноваження

У Збройних сил з'являться додаткові повноваження
Розповіли, що буде після АТО. Фото: Прямий

Після зміни формату АТО, яке президент України анонсував на 30 квітня, керівництво операцією буде делеговане Збройним силам України, отже у ЗСУ з'являються додаткові повноваження щодо реагування на агресію.

"Керівництво переходить до Збройних сил України. Так у ЗСУ з'являються додаткові повноваження щодо реагування на агресію, а частини та підрозділи Національної гвардії, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби, Національної поліції та інші силові органи переходять в підпорядкування Збройним силам України", - сказав речник Міноборони Дмитро Гуцуляк, повідомляє Укрінформ.

Зараз АТО знаходиться під керівництвом Служби безпеки України. Взаємодія між СБУ і приданими підрозділами ЗСУ, Нацполіції, Нацгвардії є абсолютно іншою ніж ті, що передбачено в Законі про реінтеграцію Донбасу.

"Відроджені Збройні сили України день за днем нарощують свій бойовий потенціал та бойової спроможності. Створено оперативний резерв військовозобов'язаних з бойовим досвідом, суттєво покращено забезпечення ЗСУ", - підкреслив Гуцуляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В строю!" - як вшанували загиблих бійців АТО

Президент Петро Порошенко заявив, що статус Антитерористичної операції на сході України на Операцію Об'єднаних сил буде змінено 30 квітня цього року.

Зараз ви читаєте новину «У Збройних сил з'являться додаткові повноваження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути