пʼятниця, 27 жовтня 2017 10:21

Терористи продають вугілля вдвічі дешевше відсобівартості

Терористи продають вугілля вдвічі дешевше відсобівартості
Терористи продають вугілля по $35, коли собівартість його видобутку $67 за тону. Фото: Корреспондент.net

В терористичних угрупованнях ДНР і ЛНР не можуть налагодити продаж видобутого вугілля.

Ватажки бойовиків не змогли наладити збут видобутої в ОРДЛО сировини в Росію. Про це інформує керівник центру Військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

Терористи не змогли налагодити стабільне функціонування бюджетоутворюючих галузей на окупованих територіях.

"Єдиним напрямком реалізації вугілля, споживачем якого раніше була Україна, залишилась Російська Федерація. Збільшення вугільного експорту до РФ підноситься ватажками ЛДНР як результат успішної кооперації ДНР й ЛНР з РФ, але фінансова віддача такої співпраці є значно нижчою у порівнянні з українськими споживачами", - написав Тимчук.

За словами експерта, реалізація більшої частини видобутого вугілля російським посередникам відбувається за безцінь, по $30-35, при собівартості його видобутку $67 за тонну.

"При закупівлі вугілля ООО "Газ – Альянс" (підконтрольне С.Курченку, є імпортером 75% вугілля з ЛНР) ціна однієї тонни енергетичного вугілля складає $32", - зауважив він.

В свою чергу, російські посередники перепродують вугілля з ОРДЛО третім країнам за ринковими цінами в діапазоні від $100 до $160 за тонну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вантаж 200" поїхав до Росії - ОБСЄ

"Ватажкам ЛДНР не варто сподіватись на збільшення виручки від продажу вугілля росіянам для залатування "республіканських" соціальних дірок, адже Енергетична стратегія РФ до 2035 року передбачає лише подальше зменшення обсягів споживання вугілля в РФ та зростання експорту вугілля власного видобутку для підтримки власної галузі. Вугілля з шахт окупованого Донбасу за ринковими цінами навряд чи когось зацікавить", - розповів Тимчук.

Крім того, експерт зазначив, якщо продати запланований "республіками" обсяг вугілля за "ринковими" цінами, які пропонують "братські російські" перекупники (по $30-35), коштів не вистачатиме навіть на заробітну плату шахтарям.

В ОРДЛО назрівають бунти через новий указ Захарченка. У "міністерстві доходів і зборів ДНР" пояснили, як зібрані з підприємців штрафи перетворюються на зарплати терористів. Зокрема, "голова мінздоху" Олександр Тимофєєв "Ташкент" пояснив ситуацію з надбавками працівникам "міністерства" в розмірі 30% від суми зібраних ними штрафів.

Зараз ви читаєте новину «Терористи продають вугілля вдвічі дешевше відсобівартості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути