четвер, 06 липня 2023 12:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Танковий парк РФ на полі бою скоротився вдвічі – Bloomberg

Танковий парк РФ на полі бою скоротився вдвічі – Bloomberg
Танковий парк України зріс від початку вторгнення минулого року, тоді як російський скоротився вдвічі. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російська Федерація втрачає перевагу у важкій техніці на полі бою в Україні.

Танковий парк України зріс від початку вторгнення минулого року, тоді як російський скоротився вдвічі, пише Bloomberg.

"З огляду на підрахунки втраченої або захопленої російської техніки, які на основі відкритих джерел здійснила розвідувальна група Oryx, танковий парк ЗСУ зріс від початку вторгнення минулого року. Російський же – скоротився вдвічі. Водночас багато хто вважає таку оцінку консервативною", – зазначає видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни у Бахмуті опинилися у пастці – Міноборони

Скоротився розрив також у артилерії та реактивних системах залпового вогню, хоча і з набагато меншим відривом.

РФ втратила майже половину боєздатності своєї армії. Дані про танки, зокрема, збігаються з парламентськими свідченнями, наданими у вівторок начальником штабу оборони Великої Британії Тоні Радакіном, пишуть журналісти.

"Минулого року Росія випустила 10 млн артилерійських снарядів, але у найкращому разі може виробляти 1 млн снарядів на рік. Вона втратила 2,5 тис. танків, тоді як може виробляти максимум 200 танків на рік", – заявив Радакін 4 липня комітету з оборони законодавчих зборів.

Збройні сили України на фронті мають успіх у районі Бахмута біля Кліщіївки. Захисники вибивають сили окупантів на цьому напрямку.

Ситуація у Харківській та Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). У Херсонській області окупанти намагаються стримати просування ЗСУ на лівий берег регіону.

Запеклі бої на Донеччині тривають. Війська РФ 5 липня продовжили наступ на лінії Куп'янськ – Сватове. Сили оборони України відбили атаки окупантів на південь від Новоселівського в 15 км на північний захід від Сватового, Нововодяного та Новоєгорівки.

Зараз ви читаєте новину «Танковий парк РФ на полі бою скоротився вдвічі – Bloomberg». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути