четвер, 20 квітня 2023 09:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Так звану ЛНР відключили від інтернету: люди не стримують обурення

Так звану ЛНР відключили від інтернету: люди не стримують обурення
Тимчасово окуповані райони Луганської області Росія називає так званою ЛНР. Фото: ТАСС

На території так званої ЛНР 2,5 місяці немає мобільного інтернету.

Через це люди висловлюють масове невдоволення, повідомив голова обласної військової адміністрації Артем Лісогор в Telegram 20 квітня.

"Окупанти називають це "заходами безпеки" та відповідним чином намагаються боротися з партизанським рухом", – пояснив Лісогор.

За його словами, окупаційна "влада" вирішила увімкнути мобільний інтернет в окремих населених пунктах "республіки". Цю послугу даватимуть поетапно та на короткий проміжок часу, щоб частково приборкати обурення людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Д*па болить": ватажок терористів ЛНР Пасічник розказав, як готувався до зустрічі з Путіним

"Поки що тільки в одному. Сотні тисяч людей в окупації ще залишаються без мобільного інтернету", – додав голова ОВА.

Тим часом у захопленому селі Кабичівці Марківської громади готуються розгорнути військовий госпіталь для окупантів. Відповідне "розпорядження" надіслала псевдовлада регіону.

Госпіталь для росіян на 40 ліжкомісць планують розгорнути на території сільського будинку культури, каже Лісогор.

"До новоствореного медичного закладу загарбників до кінця тижня планується прибуття російських військових лікарів", – додав він.

19 квітня російські війська здійснили обмежені атаки поблизу Кремінної на Луганщині. За даними українського Генштабу, загарбники вели безуспішні наступальні дії поблизу Кремінної та Діброви, свідчить карта від американських військових аналітиків.

Російські блогери стверджували, що війська РФ також атакували на північ від Кремінної в районі Куп'янська, поблизу Синьківки.

Деякі російські блогери стверджували, що українські сили відступили від Спірного, а інші заявляли, що ЗСУ контролюють Спірне і тривають бої на схід від населеного пункту. Аналітики поки не мають візуального підтвердження того, що українські сили відступили від Спірного.

Зараз ви читаєте новину «Так звану ЛНР відключили від інтернету: люди не стримують обурення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути