Ексклюзиви
вівторок, 20 лютого 2018 08:56

Доба на Донбасі: 2,5-годинний обстріл і втрати сил АТО

Доба на Донбасі: 2,5-годинний обстріл і втрати сил АТО
За добу бойовики 12 разів прицільно обстрілювали сили АТО. Фото: beztabu.net

19 лютого у зоні проведення антитерористичної операції загинув один український воїн, ще четверо отримали поранення.

Про це повідомив спікер прес-центру штабу АТО Василь Лабай.

"Унаслідок вогню агресора, на жаль, загинув один український воїн. Один військовослужбовець зазнав поранення, ще один наш захисник отримав контузію. Крім того, під час виконання бойового завдання внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої поранень зазнали ще двоє українських військових. Усіх доставлено до військових медичних закладів. Стан одного воїна важкий, трьох - задовільний", - сказав речник штабу АТО.

За добу бойовики 12 разів прицільно обстрілювали сили АТО.

"На Луганщині противник активізувався поблизу Кримського, де застосував по наших позиціях міномети калібру 82 міліметри.

На Донеччині ворожа вогнева активність спостерігалася на приморській ділянці нашої оборони. У цьому районі агресор застосував 120-ти та 82-міліметрові міномети довкола Лебединського, Широкиного і Водяного. Також із мінометів, гранатометів та кулеметів незаконні збройні формування вели вогонь поблизу Пісків.

Неспокійно було на Світлодарській дузі. Із гранатометів та великокаліберних кулеметів противник вів вогонь по наших опорних пунктах біля Гладосового, Новолуганського і Світлодарська. Крім того, понад дві з половиною години з мінометів калібру 82 міліметри та великого спектру стрілецького озброєння загарбники обстрілювали оборонців Луганського", - повідомив Лабай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волонтер повідомив про самоліквідацію російських бойовиків на Світлодарській дузі

За інформацією ОБСЄ, за останній час Збройні сили України та російсько-окупаційні війська значно зменшили відстань між своїми позиціями на лінії зіткнення на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Доба на Донбасі: 2,5-годинний обстріл і втрати сил АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути