Ексклюзиви
четвер, 16 травня 2019 19:07

Суд може відпустити на волю сепаратиста, який вбив 19 українських солдатів

Посібника терористів, фермера з Донеччини Миколу Бутрименка, який причетний до смерті 19-ти українських солдат можуть випустити на волю.

Куйбишевський районний суд Запорізької області визнав винним у фінансуванні тероризму, але виправдав його в звинуваченнях у тероризмі, пише Новинарня.

До війни Микола Бутрименко керував агрофірмою "Імені Челюскінців", був депутатом Шахтарської райради Донецької області від "Партії регіонів".

Автор: Гречка
  Микола Бутриненко добровільно "злив" інформацію про українських військових, яких позвав переночувати до  себе. Вночі він позвав до себе росіян, які розстріляли сплячих українських бійців
Микола Бутриненко добровільно "злив" інформацію про українських військових, яких позвав переночувати до себе. Вночі він позвав до себе росіян, які розстріляли сплячих українських бійців

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геращенко йде з Тристоронньої контактної групи

29 липня 2014 року Бутрименко підступно зрадив 19 українських солдат, які виконували завдання у селі Латишеве Шахтарського району.

Бійці 3-го полку спецпризначення з Кіровограда розшукували Юрія Шевцова, пілота українського літака Су-25, якого 23 липня збили терористи.

Чоловік привітно зустрів українців та запропонував їм переночувати в його ангарі.

Солдати погодилися, а він потайки зв'язався з бойовиками і повідомив їм про своїх гостей.

Вночі росіяни на чолі з так званим мером Горлівки Станіславом Кімом під'їхали до ангару та підло розстріляли українських солдат, які на той момент спали.

Частина солдат загинула на місці, іншим вдалося врятуватися, а частина разом з льотчиком потрапила до полону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися нові подробиці про смерть сина одного з ватажків ДНР

Тих, хто не зміг втекти Бутрименко жорстоко катував та бив.

Після цього зрадник продовжував їздити до України за пенсією, але згодом перестав перетинати лінію зіткнення.

Українці спіймали його в сірій зоні біля блок-посту сепаратистів "Маріїнка".

Донецька прокуратура класифікувала це як теракт, розслідувала справу та передала її до суду.

Там Бутрименкові визначили вирок - 8 років тюрми з позбавленням права обіймати керівні посади та з конфіскацією майна.

"За терористичний акт Бутрименка виправдали у зв'язку з тим, що органом обвинувачення в суді не доведено участі обвинуваченого у вчиненні терористичного акту. До вступу вироку в законну силу він залишатиметься під вартою", — зазначають у прес-службі.

Але зрадник підпадає про сумнозвісний "Закон Савченко" завдяки якому термін утримання зарахували у строк відбування покарання.

Також 1-го липня 2016 року він перебував під вартою, а за законом Савченко один день попереднього ув'язнення вважають за два дні позбавлення волі, таким чином виходить, що він вже просидів 6 років і скоро буде звільнений.

Автор: Цензор.Нет
  Загиблі в Латишево Спецпризначенці
Загиблі в Латишево Спецпризначенці

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики продовжують обстріли - загинув військовий

Олена Яркіна, адвокатка постраждалих каже, що цивільні позови суд не розглядав.

Після того, як вирок стосовно зрадника оголосили, військові з 3-го окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго закликали у соцмережі Facebook завадити вбивці вийти на волю та уникнути справедливості.

15 травня збройні формування Російської Федерації 24 рази порушили режим припинення вогню. З них дев'ять разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібрів 120 і 82 мм.

Ворог також обстрілював наших захисників з озброєння БМП, ПТРК, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Зараз ви читаєте новину «Суд може відпустити на волю сепаратиста, який вбив 19 українських солдатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути