четвер, 01 червня 2017 15:40

Стало відомо, скільки Україна торік витратила на війну

Стало відомо, скільки Україна торік витратила на війну
Витрати України на війну за 2016 - більше 60 млрд дол Фото: Главком

2016 року Україна виділила більш як $60 млрд на забезпечення своїх військових формувань на Донбасі. Про це йдеться у звіті Інституту економіки та миру з Сіднею в Австралії.

"Економічна вартість війни на Донбасі становила $66,75 мільярад за індексом купівельної спроможності. Це становить 20,4 процента ВВП країни", - повідомляє "24 канал".

Україна посідає 19-е місце серед країн, які найбільше в економічному плані постраждали від насильства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Треба взяти Москву - Турчинов

Перші сходинки у рейтингу посіли Сирія (66,9% ВВП), Ірак (57,6%) й Афганістан (52,1%), а на останніх позиціях перебувають Швейцарія (1,5%), Індонезія (2,1%) та Ісландія (2,4%).

ПАТ "Укрзалізниця" під керівництвом поляка Войцеха Балчуна витратила на утримання своїх підрозділів на окупованій території понад 680 млн грн.

Про це йдеться у відповіді відомства на запит народного депутата Вікторії Войцицької, який вона опублікувала на своїй сторінці в Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, скільки Україна торік витратила на війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути