вівторок, 20 грудня 2016 14:55

Стало відомо, чому бойовики тікають з "армій" ДНР-ЛНР

Стало відомо, чому бойовики тікають з "армій" ДНР-ЛНР

Стали відомі причини масового дезертирства бойовиків "армій" самопроголошених ЛНР і ДНР.

Про це повідомили координатори руху "Інформаційний спротив" на чолі з Дмитром Тимчуком.

Проблему визнали навіть на рівні маріонеткової "контррозвідки МГБ ДНР" й підготували для командування "армій" аналітичну довідку. "Основними причинами самовільного залишення частин і відмов від участі в бойових діях вказують незадовільні умови служби, перевищення службових повноважень і неповажне ставлення – аж до рукоприкладства і фізичних знущань", - вказують у цьому своєрідному документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'яні донецькі бойовики розстріляли "своїх"

Це - не перший випадок дезертирства у лавах "армії" терористів. 1 грудня 2016 року в Новоазовську затримали Дениса Малихіна, який втік із лав 3-ї мотострілецької роти 1-го мотострілецького батальйону 9-го полку. Малихін спочатку написав рапорт на звільнення, не бажаючи більше воювати на стороні ДНР. Але командування проігнорувало його й забрало паспорт. Тоді солдат прихопив із собою зброю й рушив геть із позицій.

Сьогодні вранці прес-служба СБУ повідомила, що мешканець Лисичанська добровільно здався офіцерам, скориставшись програмою "На тебе чекають вдома". Чоловік розповів, що до бойовиків потрапив, піддавшись на вмовляння знайомого. Екс-терорист закликав своїх колишніх поплічників скласти зброю й повертатися до мирного життя.

Дисципліна в рядах окупантів і раніше не була залізною. Як правило, в таких "бригадах" зброя потрапляє до рук людям із залежностями, психічно нестабільним особам і людям із кримінальним минулим.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, чому бойовики тікають з "армій" ДНР-ЛНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути