Ексклюзиви
четвер, 04 січня 2018 07:35

Штаб АТО повідомив хороші новини з Донбасу

Штаб АТО повідомив хороші новини з Донбасу
У першій половині дня російсько-терористичні війська 5 разів порушували перемир'я на Донецькому напрямку. Фото: rbc.ua

У зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі з 15:30 середи, 3 січня, не зафіксували жодного обстрілу вздовж усієї лінії розмежування сторін.

Як інформує "Обозреватель", про це на своїй сторінці в Facebook повідомив прес-центр штабу АТО.

Наголошується: "Друга половина минулої доби, починаючи з 15:30, в районі проведення АТО пройшла без порушень режиму припинення вогню - уздовж всієї лінії розмежування сторін не зафіксовано жодного обстрілу".

При цьому в першій половині дня російсько-терористичні війська 5 разів порушували перемир'я на Донецькому напрямку.

"З мінометів калібру 82-мм бойовики вели вогонь по нашим оборонним укріпленням навколо Мар'їнки і шахти Бутівка. Гранатомети різних видів і легке піхотне озброєння загарбники застосували біля Авдіївки і Водяного, а зі стрілецької зброї провокували захисників Широкіно. Українські вояки жодного разу не піддалися на провокації агресора і вогонь у відповідь не відкривали", - зазначили військові.

Також 3 січня терористи активізували повітряну розвідку: "Безпілотні літальні апарати супротивника, які заборонені до застосування Мінськими домовленостями, зафіксували в районі Світлодарської дуги і на Приазов'ї".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова німецького МЗС відвідає Донбас

"Внаслідок ворожих обстрілів жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений", - резюмували в повідомленні.

Для вирішення ситуації на Донбасі можуть застосувати 2 варіанти миротворчих операцій.
Про це заявив представник України в підгрупі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук, передає "Укрінформ".
"Перший - з підтримки миру. Другий - з примусу до миру, і останній передбачає застосування зброї самими миротворчими контингентами щодо порушників миру або тих, хто нападає на миротворців", - йдеться у повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Штаб АТО повідомив хороші новини з Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути