четвер, 18 січня 2018 08:03

Штаб АТО: зазнали втрат на Донбасі

Штаб АТО: зазнали втрат на Донбасі
За минулу добу бойовики здійснили 7 обстрілів позицій ВСУ. Фото: thenextweb.com

У результаті обстрілів з боку російсько-терористичних військ в зоні АТО на Донбасі загинув один український військовослужбовець в середу, 17 січня.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив прес-центр штабу АТО. А також зазначили: "Дотримання режиму припинення вогню з вини російсько-окупаційних угрупувань і надалі немає. Противник продовжує зривати домовленості Тристоронньої контактної групи про припинення вогню на час новорічних і Різдвяних свят та обстрілювати із забороненого Мінськими домовленостями озброєння оборонні укріплення Збройних сил України".

Наголосили, що на Луганському напрямку в темний час доби бойовики активізувалися в районі Світлодарської дуги.

"Ворог вів вогонь з гранатометів різних видів і 120-мм мінометів в районі населеного пункту Луганське", - інформували військові.

На Донецькому напрямку терористи обстрілювали з 82-мм мінометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї біля Пісків.

"З мінометів такого ж калібру загарбники обстрілювали опорні пункти навколо Верхньоторецького, а з гранатометів і стрілецької зброї провокували наших воїнів на бойове протистояння неподалік Новотроїцького. Особливу вогневу активність противник також виявляв в передмісті Авдіївки. Зокрема, на підступах до цього прифронтовиго міста агресор більше години вів вогонь з 120-мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Поблизу Гранітного незаконні збройні формування порушували перемир'я з стрілецької зброї", - пояснили в штабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики вважають шпигунами людей, яких обміняли на українців

За минулу добу бойовики здійснили 7 обстрілів позицій ВСУ.

А також наголосили: "Українські військовослужбовці в двох випадках були змушені відкривати вогонь з озброєння, яке не заборонене Мінськими угодами. В результаті ворожих обстрілів, на жаль, загинув один військовослужбовець. Висловлюємо співчуття рідним і близьким захисника, який віддав життя за Україну".

Військовослужбовці підрозділу протиповітряної оборони збили у зоні АТО безпілотник російського виробництва.
"У районі проведення АТО підрозділом ППО був збитий БПЛА російського виробництва типу" Орлан-10 ". З початку перемир'я (23 грудня) це вже третій збитий БПЛА цього типу", - йдеться в повідомленні прес-центр штабу АТО в Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Штаб АТО: зазнали втрат на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути