понеділок, 27 листопада 2017 10:59

США виступили проти участі росіян в миротворчому контингенті на Донбасі

США виступили проти участі росіян в миротворчому контингенті на Донбасі
У США не хочуть, щоб росіяни були миротворцями на Донбасі. Фото: 5 канал

У адміністрації США заявили, що в разі розміщення на сході України миротворчої місії ООН в її склад не включати громадян Росії.

Про це заявив спецпредставник США по Україні Курт Волкер. Інформує "Цензор.нет".

У Вашингтоні зауважили, що місія ООН "повинна мати свободу переміщення по всьому Донбасу і контролювати українську сторону кордону з Росією".

"Контингент повинен мати доступ до українсько-російського кордону і не мати у своєму складі жодного російського персоналу", - наводить газета слова спецпредставника США.

Крім того, Волкер наголосив, що план США полягає в тому, щоб направити в Донбас миротворчий контингент ООН, який мав би великі повноваження щодо забезпечення безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії розуміють, що війна програна - політолог

"Стратегія Вашингтона базується на припущенні, що глава Кремля прагне, або щонайменше розглядає можливість відмови від своїх фінансових і військових зобов'язань на сході України. Якщо довгострокова мета Путіна полягає в створенні промосковської України, тоді його постійне втручання дає протилежний ефект", - вважає Волкер.

Посадовець додав, що має намір продовжувати переговори, щодо введення "блакитних касок", про врегулювання на сході України з помічником президента Росії Владиславом Сурковим.

Раніше міський голова окупованого Олександрівська, що на Луганщині, ветеран АТО Микола Греков заявив, що ОРДЛО потрібні не миротворці, а зачистка.

Зараз ви читаєте новину «США виступили проти участі росіян в миротворчому контингенті на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути