Ексклюзиви
понеділок, 16 квітня 2018 16:15

США виділить кошти Донбасу для "зниження економічної залежності" від РФ

  США готові виділити кошти для "економічного відновлення" Донбасу Фото: ЕспресоТВ
США готові виділити кошти для "економічного відновлення" Донбасу Фото: ЕспресоТВ

Американська компанія USAID готове виділити до $65 млн на "економічне відновлення" Донбасу.

"Робота буде проводитися на територіях Донецької та Луганської областей, які найбільше постраждали від російської агресії", – йдеться у документі Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Спочатку гроші будуть вкладені в проекти зі швидкою віддачею. Це допоможе потерпілим від конфлікту власникам малого та середнього бізнесу. Така допомога може призвести до зростання кількості приватних підприємців та інвесторів, які готові вкладати кошти в цей регіон.

Для населення Донбасу готується спеціальна PR-кампанія, а саме в ЗМІ будуть освітлюватися історії підприємців, чий бізнес підтримала Америка. У документі представлені різні сценарії звільнення Донбасу від російських окупантів і ліквідація самопроголошених ДНР та ЛНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ДНР може приєднати Україну до себе" - бойовик Прилєпін

Американський сенатор Роберт Портман після візиту на Донбас відзначив продовження бойових дій на сході України в порушення угоди про перемир'я і пообіцяв нове озброєння. За його словами, крім ракет і пускових установок Javelin, українська армія отримає також снайперські комплекси.

Зараз ви читаєте новину «США виділить кошти Донбасу для "зниження економічної залежності" від РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути