Ексклюзиви
вівторок, 04 червня 2019 07:44

США не забудуть і не пробачать Росії збитий боїнг над Донбасом

США не забудуть і не пробачать Росії збитий боїнг над Донбасом
Униан Малазійська авіакатастрофа над Донбасом: США вимагає від Росії відповісти за збитий боїнг

Офіційний Вашингтон продовжить добиватися відповідальності від Росії за збитий боїнг Малазійських авіаліній MH17 у небі над українським Донбасом.

"Ми мали шанс сьогодні обговорити з міністром закордонних справ це питання, а також роботу, щоби зробити все для того, аби притягнути росіян до відповідальності за цю жахливу трагедію. Нідерланди можуть розраховувати на те, що Сполучені Штати й надалі їх підтримуватимуть", - заявив у понеділок під час перебування в Нідерландах державний секретар США Майкл Помпео, повідомляє Укрінформ.

У цьому зв'язку він підтвердив, що Росія мала би продемонструвати більшу взаємодію та зробити відповідні кроки, додав Помпео.

"Росія має бути притягнута до відповідальності за те, що відбулося там, і я думаю, цей процес зараз продовжується. Сподіваюся, Росія усвідомить, що в її ж інтересах дати всі роз'яснення про те, що відбулося в цій жахливій ситуації, яка забрала людські життя", - підкреслив держсекретар США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа МН17: родичі загиблих вимагають в прем'єр-міністра Малазії роз'яснень

Пасажирський Boeing-777 Малайзійських авіаліній, що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий збройними силами РФ 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна спільна слідча група повідомила, що літак рейсу MH17 був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських Збройних сил, яка дислокується в Курську.

Зараз ви читаєте новину «США не забудуть і не пробачать Росії збитий боїнг над Донбасом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути