середа, 27 травня 2020 13:21

США готують для України наступника Волкера

США готують для України наступника Волкера
США обговорюють кандидатуру переговорника по Донбасу замість Волкера. Фото: reuters.com

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що в США обговорюють кандидатуру людини, яка замінила б Курта Волкера на посаді спецпредставника по Донбасу.

В інтерв'ю "Фактам" дипломат підкреслив: "Коли люди говорять, що все погано, тому що немає "нового Волкера", задаю питання: а що ж було до Волкера?"

На думку Кулеби, його призначення в липні 2017 року стало екстраординарним прецедентом для Державного департаменту США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна в ООН вимагає від Росії "припинити логіку війни на Донбасі"

"Я нещодавно спілкувався з держсекретарем США Майком Помпео. Запитав його: "Чи будете ви відновлювати цю посаду і призначати нову людину?" Він відповів: "Рішення ще не прийнято, але ми ці питання обговорюємо".

Кулеба вважає, що було б великою помилкою вибудовувати відносини таким чином, щоб вони залежали від однієї людини або від однієї посади.

"Наші відносини з США настільки масштабні, що потрібно, щоб взаємодіяли між собою системи державного управління, суспільства та економіки", - наголосив він.

Попри агресію Росії на Донбасі, Україна повинна продовжувати реформи, а Захід буде надавати підтримку в цьому, заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус.

Зараз ви читаєте новину «США готують для України наступника Волкера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути