Ексклюзиви
понеділок, 12 лютого 2018 16:05

Повідомили, скільки тисяч миротворців ООН і поліцейських потрібно для рішення конфлікту на Донбасі

Повідомили, скільки тисяч миротворців ООН і поліцейських потрібно для рішення конфлікту на Донбасі
Україні потрібно 20 тисяч миротворців та 4 тисячі поліцейських для вирішення конфлікту на Донбасі. Фото: Блоги Інформатор

На Мюнхенській конференції з безпеки представлять доповідь, у якій зазначається, що Україні потрібно близько 20 тисяч миротворців ООН для вирішення ситуації на Донбасі.

Про це йдеться в доповіді, підготовленій за дорученням екс-генсека НАТО, радника президента України Петра Порошенка Андерса Фог Расмуссена, повідомляє Reuters.

Зазначається, що у складі місії ООН має бути близько 20 тис. військовослужбовців не з країн-членів НАТО.

"Організації Об'єднаних Націй слід розглянути питання про сили чисельністю близько 20 тис. військовослужбовців з країн, що не входять в НАТО, і 4 тис. поліцейських, щоб допомогти вирішити ситуацію в Україні", - йдеться в повідомленні.

Доповідь представлять у суботу, 17 лютого, на Мюнхенській конференції, у тому числі спецпредставникові США по Україні Курту Волкеру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо вам пропонують мир ціною капітуляції - це минуле" - блогер розповів про боротьбу на Донбасі

"Для місії потрібне поєднання деяких європейських країн, таких як Швеція, країн з досвідом роботи в галузі підтримання миру, таких як Бразилія, і країни, до якої є довіра у Росії, така як Білорусь", - зазначив автор доповіді, експерт з питань ООН у Колумбійському університеті Річард Гоуен.

За його словами, введення миротворчої місії на Донбас дозволить провести там місцеві вибори.

Сторони не зможуть до кінця 2018 року домовитися про введення миротворчої місії на окуповані території Донецької та Луганської областей. Про це сказав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, скільки тисяч миротворців ООН і поліцейських потрібно для рішення конфлікту на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути