пʼятниця, 25 травня 2018 20:21

Повідомили, скільки дітей зникло на Донбасі

Повідомили, скільки дітей зникло на Донбасі
На Донбасі у розшуку перебувають 33 дитини. Фото: ukrinform.net

За час війни на Донбасі 56 дітей пропали безвісти. З них 33 досі перебувають у розшуку.

У 2018 році до поліції надійшло 2937 заяв та повідомлень про зникнення дітей. З них 2622 розшукано упродовж доби без заведення справ. Відкрито 222 кримінальні провадження. Станом на 30 квітня 2018 року не розшуканими залишаються 57 дітей, повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова, передає УНІАН.

"День зниклих безвісти дітей - це час нагадування і пам'яті про тих діток, які ще досі не повернулися додому після зникнення. Але найжахливіше, що сьогодні в Україні ми змушені говорити про страшне горе на Донбасі. За час конфлікту на Сході України безвісти пропало 56 дітей, із них вдалося знайти тільки 23 дитини, ще 33 з них досі перебувають у розшуку", - заявила омбудсмен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни криють вогнем: на Донбасі вбили двох мирних жителів

Денісова вважає, що для запобігання випадкам зникнення дітей на території всієї України необхідно вживати відповідних превентивних заходів до батьків чи опікунів, проводити роз'яснювальні бесіди та профілактичні зустрічі у школах та інших навчальних закладах.

Снаряд бойовиків, що поцілив у Світлодарську школу, міг травмувати учнів молодших класів. Фото обстріляного навчального закладу у Facebook опублікував голова Донецкої ВЦА Павло Жебрівський.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, скільки дітей зникло на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути