Ексклюзиви
вівторок, 27 березня 2018 14:45

Соціологи показали, як українці ставляться до війни на Донбасі

У війні на Донбасі половина українців звинувачує Росію та її прихильників, третина вагається, а 15% покладають провину на Україну.

Такі дані опитування, проведеного в лютому Київським міжнародним інститутом соціології за фінансування Міністерства іноземних справ Данії ("Даніда") та NED (США) оприлюднив "Детектор Медіа".

"52 відсотки дотримуються думки, що війну почали Росія та сепаратисти. Водночас 15 відсотків опитаних покладають провину на Україну, а третина має невизначену думку; враховуючи, що від початку війни минули чотири роки, це є негативним фактом", – йдеться у звіті.

Автор: Детектор медіа
  Соцопитування щодо війни на Донбасі
Соцопитування щодо війни на Донбасі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДНР масово арештувала "ветеранів ополчення", які водилися з Мачете

Крім того, 43% опитаних вважають, що в Криму і ЛДНР переслідують українців та українськомовних. А 10% респондентів вважають, що це в Україні переслідують росіян та російськомовних.

Незаконні вибори президента РФ в окупованому Криму пройшли за низької явки кримських татар та повного ігнору зі сторони росіян. Про це розповів уповноважений президента у справах кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв.

Зараз ви читаєте новину «Соціологи показали, як українці ставляться до війни на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути