середа, 10 лютого 2021 13:30

Смертність від коронавірусу в ОРДЛО вища, ніж де-небудь у світі

Смертність від коронавірусу в ОРДЛО вища, ніж де-небудь у світі
В ОРДЛО відбувається "медичний геноцид". Фото:pexels

На окупованих територіях Донецької та Луганської областей смертність від коронавірусу вища, ніж де-небудь у світі. Ситуацію можна назвати медичним геноцидом.

Про це заявив віцепрем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков на форумі "Україна 30".

Міністр називає таку ситуацію "медичним геноцидом". Українська сторона збирає усі дані щодо ситуації з Covid-19.

"Але навіть з тієї статистики, яку я можу дати, вона оприлюднена самими окупаційними адміністраціями, видно наступне. Рівень летальності від Covid-19 в ОРДЛО значно вищий, ніж де-небудь у світі", - зазначив Резніков.

Він зазначив, що в непідконтрольній частині Донецької області смертність від коронавірусу становить 8,6%. Це в 4 рази вище, ніж на вільній території Донецької області і в середньому по Україні.

"У листопаді-грудні летальність взагалі була 11 відсотків, тобто кожен 9-й помирав від цього захворювання", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні створять мапу попиту вакцинації: навіщо це і як зареєструватися

Резніков заявив, що у людей немає можливості отримати медичну допомогу, проводиться недостатньо тестувань, а також окупанти блокують КПВВ.

"Це можна назвати медичним геноцидом. Це справжнє захоплення заручників, без перебільшення", - зазначив віцепрем'єр.

На 3-му етапі вакцинації від коронавірусу планують робити щеплення жителям ОРДЛО. Вони зможуть зробити щеплення у пунктах на підконтрольній території Україні.

Зараз ви читаєте новину «Смертність від коронавірусу в ОРДЛО вища, ніж де-небудь у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути