пʼятниця, 24 листопада 2017 00:09

Зміна ватажка означатиме готовність віддати Україні Луганськ - міністерство

Зміна ватажка означатиме готовність віддати Україні Луганськ - міністерство
Если он уедет и будет там другой руководитель, то это будет говорить, что они готовы отдать остальные Луганской области снова в состав Украины - отмечает заместитель министра

Якщо ватажок бойовиків Ігор Плотницький виїде в Росію, а його "місце" займе інший - це свідчитиме про готовність віддати Україні Луганськ.

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак.

"У цій ситуації може бути цікавим одне - залишиться Плотницький у Луганську чи ні. Це з однієї простої причини, адже ще два роки тому Лавров, Путін представляли його як такого собі легітимного, обраного народом лідера Луганська. Це була спроба легітимізації і на міжнародній арені. І в цей момент відбувається військовий переворот", - зазначає Гримчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні запрацював фільтр СБУ для російських артистів

"Якщо Плотницький залишиться в Луганську, то це буде означати, що Росія і далі буде продовжувати свою гру. А якщо він виїде і буде там інший керівник, то це говоритиме, що вони готові віддати решту Луганської області знову до складу України. Цей план, який вони там виношували два роки, - коли миротворці заходитимуть, то треба буде погоджувати із "республікою", треба буде вести перемовини про вибори і так далі. Але це все немає ніякого значення. Ресурси закінчились. Все", - додає заступник міністра.

Ігоря Плотницького бачили в Москві, повідомляють ЗМІ. Напередодні між ним та "керівником МВС" Корнетом стався конфлікт. Корнета відсторонили начебто через порушення кримінальної справи.

Зараз ви читаєте новину «Зміна ватажка означатиме готовність віддати Україні Луганськ - міністерство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути