Ексклюзиви
середа, 05 червня 2019 15:06

Cім'ї загиблих та учасники АТО отримають грошову допомогу

Cім'ї загиблих та учасники АТО отримають грошову допомогу
Кабінет міністрів України виділив сім'ям загиблих та учасникам АТО 13 млн 892 тис. гривень.

Члени сімей 5 загиблих військових і 17 військовослужбовцям, які отримали інвалідність під час участі в антитерористичній операції (АТО) на Донбасі, отримають одноразову грошову допомогу. Кабінет міністрів України виділив 13 млн 892,6 тис. грн. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду в середу, передає Цензор.НЕТ.

Членам сім'ї загиблого буде виплачено допомогу у розмірі 750 прожиткових мінімумів (1 440 750 грн) для працездатних осіб на дату загибелі, а тим, хто отримав інвалідність, залежно від групи, - від 250 до 400 прожиткових мінімумів (від 480 до 922 тис. грн).

Зокрема, тим, хто отримав I групу інвалідності, буде виплачено 400 (768 тис. грн) прожиткових мінімумів для працездатних, II групу - 300 мінімумів (576 тис. грн), III групу - 250 прожиткових мінімумів (298 тис. грн).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі загострення. Україна втратила 2 захисників

Прожитковий мінімум для працездатних осіб в Україні з 1 січня 2019-го встановлено в розмірі 1921 грн.

28 лютого 2018-го Кабінет міністрів України прийняв постанову "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету міністрів України", якою надано можливість сім'ям учасників антитерористичної операції, що померли внаслідок захворювання, одержаного під час участі в цій операції, отримати статус особи, на яку поширюється чинність Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", а учасникам антитерористичної операції, які стали особами з інвалідністю внаслідок захворювання, одержаного під час участі в зазначеній операції, – статус особи з інвалідністю внаслідок війни.

Зараз ви читаєте новину «Cім'ї загиблих та учасники АТО отримають грошову допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути