Ексклюзиви
четвер, 16 лютого 2023 10:58

СБУ повідомила підозру російському банкіру: може отримати пожиттєве

СБУ повідомила підозру російському банкіру: може отримати пожиттєве
Служба безпеки України повідомила про підозру російському банкіру Петру Фрадкову. Фото: СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру Петру Фрадкову, голові російського Промсвязьбанку, який контролює 100% фінустанов в окупованих регіонах України

Фрадков входить до найближчого оточення Кремля і є одним з головних організаторів запровадження так званої "рубльової зони" у тимчасово захоплених районах півдня і сходу, повідомляє СБУ.

Саме він виконує вказівку вищого військово-політичного керівництва РФ щодо відкриття філій Промсвязьбанку на базі захоплених відділень українських фінустанов.

Також російський посадовець координує представників місцевих окупаційних адміністрацій, відповідальних за блокування обігу гривні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воював на боці "Вагнера": СБУ розповіла про полоненого окупанта-білоруса

Для цього ворог заборонив на захоплених територіях проводити електронні операції і готівкові розрахунки у гривні, а також унеможливив інкасацію української валюти. Отримані таким чином рубльові надходження спрямовують на фінансування потреб воєнно-промислового комплексу та окупаційних угруповань.

СБУ повідомили Фрадкову про підозру. Йому загрожує покарання до 15 років ув'язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Служба безпеки України припинила масштабну шахрайську схему, яка дозволяла грабувати українські банки. Ділки працювали в інтересах РФ і намагалися вивести на користь агресора майже 100 млн грн.

До організації оборудки причетне злочинне угруповання з тимчасово окупованого Донецька, яке діяло за координації російських спецслужб, а його керівник входить до близького оточення терориста Пушиліна.

Зловмисники телефоном звертались до українських банків нібито від імені власників рахунків і отримували доступ до онлайн банкінгу. Для проходження "ідентифікації" використовували клієнтські бази захоплених філій у Маріуполі та спецобладнання для зміни маршрутизації дзвінків.

Зараз ви читаєте новину «СБУ повідомила підозру російському банкіру: може отримати пожиттєве». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути