вівторок, 23 червня 2020 16:23

СБУ розслідує колосальну кількість справ щодо окупації Донбасу та Криму

СБУ розслідує колосальну кількість справ щодо окупації Донбасу та Криму
СБУ розглядає десятки тисяч справ про російську окупацію Донбасу та Криму. Фото: reuters.com

Служба безпеки України з лютого 2014 року розслідувала чи розслідує 21 505 кримінальних проваджень, пов'язаних з анексією Криму та війною на Донбасі.

Про це пише "Радіо Свобода" із повідомленням на пресслужбу відомства.

"Слідчими СБУ, починаючи з лютого 2014 року, розслідувалось (розслідується) 21 505 кримінальних проваджень за підозрою 5359 осіб щодо вчинення злочинів проти основ національної безпеки й оборони України, щодо посягання на її територіальну цілісність і недоторканність, проти громадської безпеки (тероризм) та інших тяжких злочинів, пов'язаних із проведенням АТО, ООС та анексією АР Крим. Щодо 1747 осіб судами застосовувався запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - говориться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ затримала "заслуженого бойовика ДНР"

Всього до судів, починаючи із 2014 року, направили 3030 кримінальних справ стосовно 3322 учасників "терористичних організацій, незаконних воєнізованих і збройних формувань, зрадників, посібників терористів та інших осіб, що вчинили злочини вказаної категорії".

Міністерство закордонних справ планує подальший перегляд і скорочення договірної бази з Російською Федерацією до мінімально необхідного рівня.

Зараз ви читаєте новину «СБУ розслідує колосальну кількість справ щодо окупації Донбасу та Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути