субота, 19 травня 2018 12:16

СБУ надала нові докази участі найманців "Вагнера" у війні на Донбасі

СБУ надала нові докази участі найманців "Вагнера" у війні на Донбасі
"Вагнерівці" брали участь у штурмі Дебальцево. Фото: "24 канал"

Під час штурму 21 лютого 2015 року кадровими підрозділами збройних сил Росії та терористами Дебальцевого співробітники СБУ перехопили телефонні розмови представників ПВК "Вагнера".

Отримана інформація доводить агресію Росії та засвідчує втрати російських військових на Донбасі, повідомляє прес-центр СБУ.

Керівник "вагнерівців" – громадянин Росі, колишній офіцер спецназу Головного управління Генштабу ЗС РФ Дмитро Уткін наказав своєму підлеглому – громадянину РФ Сергію Ковальову терміново евакуювати знищені російські броньовані розвідувально-дозорні машини КамАЗ-43269 "Дозор".

"Ця техніка перебуває на озброєнні виключно у збройних силах РФ, тому сама можливість її захоплення українськими військами викликає паніку в Уткіна-"Вагнера" та турбує більше, ніж доля залишених напризволяще поранених і вбитих російських найманців ПВК", – зазначили в СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волонтери опублікували список українців з ПВК "Вагнера"

"Дозори" вивозив взвод технічного забезпеченнями "Вагнера", який очолював громадянин Росії, колишній військовослужбовець 10 ОБрСпП ГУ ГШ ЗС РФ Олексій Бородій.

Під час боїв під Дебальцевим Бородій був поранений та евакуйований на територію Росії. 19 червня 2014 року Бородій був засуджений судовою колегією з кримінальних справ Північно-Кавказького окружного військового суду за шахрайство. Його засудили до 4 років позбавлення волі зі штрафом у розмірі 200 тисяч рублів. Проте замість відбування покарання російські спецслужби скерували Бородія на Донбас як найманця "Вагнера".

Найближчим часом до окупованого Донецька прибудуть близько ста бойовиків зі складу ПВК "Вагнер" для підтримки терористичного угруповання "ДНР". Таку інформацію на офіційному сайті оприлюднила прес-служба Служби безпеки.

Зараз ви читаєте новину «СБУ надала нові докази участі найманців "Вагнера" у війні на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути