пʼятниця, 22 грудня 2017 11:26

СБУ впіймала військового-зрадника: його засудили до 14 років обмеження волі

СБУ впіймала військового-зрадника: його засудили до 14 років обмеження волі
За співпрацю з російськими спецслужбами військового засудили до 14 років. Фото: Трибуна

Колишнього військового засудили до 14 років позбавлення волі за співпрацю з російськими спецслужбами, за інформацією військової контррозвідки.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Майор Збройних сил України в запасі після звільнення виїхав на постійне місце проживання до Москви. У Росії він був завербований представником ГУ ГШ Збройних сил РФ, з яким був знайомий за часів спільного навчання у військовому вузі", - йдеться у повідомленні.

"Куратор" поставив завдання перед військовим повернутися в Україну для збору відомостей про частини та підрозділи Збройних сил у районі проведення антитерористичної операції.

"Оперативники спецслужби задокументували, що агент вийшов з пропозицією про "співпрацю" на старшого офіцера одного з оперативних командувань ЗСУ, запропонував йому за гроші передавати інформацію. Після "зустрічі" український військовий одразу звернувся до СБ України та власного керівництва з інформацією про спробу вербування", - зазначається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики відреагували на пропозицію Порошенка ввести в СЦКК іноземних офіцерів

Крім того, СБУ зафіксували, що агент організував спілкування українського офіцера із представником російської військової розвідки електронною поштою.

"У жовтні 2016 року співробітники військової контррозвідки затримали зловмисника у Рівному під час отримання "документів", у яких, на його переконання, містилася таємна інформація військового характеру. За задумом куратора, російські спецслужби мали б отримати матеріали про мобілізаційне розгортання в районі проведення антитерористичної операції та підрозділи української армії, що дислоковані поблизу Маріуполя", - йдеться у повідомленні.

У Запоріжжі 21 грудня співробітники столичного управління СБУ проводять ряд обшуків у місцевих чиновників. Їх підозрюють у зв'язках з ДНР - зв'язках зі структурами, які фінансують бойовиків, а також передачі закритої інформації на непідконтрольну Україні територію.

Зараз ви читаєте новину «СБУ впіймала військового-зрадника: його засудили до 14 років обмеження волі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути