Ексклюзиви
пʼятниця, 12 листопада 2021 14:26

СБУ опублікувала свідчення головного ката "Ізоляції"

СБУ опублікувала свідчення головного ката "Ізоляції"
Головного ката донецької в'язниці бойовиків "Ізоляція" відправили за ґрати на 60 діб без права застави. Фото: скріншот

Служба безпеки України опублікувала свідчення бойовика ДНР, головного ката донецької в'язниці "Ізоляція" Дениса Куликовського на прізвисько "Палич".

До грудня 2014-го він був інспектором охорони. Потім його призначили начальником. Його головним завданням було витягнути правдиві свідчення із затриманого. На кожному допиті були присутні працівники російської ФСБ і лікар, розповів Куликовський.

"Док" Станіслав Сімонов завжди був. Якщо людині стане погано - щоб відкачати. Зажди мав валізку з медикаментами. До затриманих, які не йшли на співпрацю, застосовували тортури. Тапік - телефонний апарат - прив'язували до ніг. Або док, який це все робив, прив'язував до геніталій", - розповів Куликовський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Згадав про дружину й просився за ґрати: головний кат "Ізоляції" розговорився в суді

Окрім "тапіка", були й інші тортури. Людей саджали в одиночну камеру без туалету, і їх не виводили. Давали пляшку. Або за наказом російського найманця Василя Євдокимова на прізвисько "Ленін", Куликовський ставив людину на добу.

"Мені наказували поставити людину на добу, щоб вона стояла. Не годувати, не давати пити, щоб тільки були свідчення", - додав "Палич".

Він керував "Ізоляцією" до липня 2015 року, поки під час розпиття спиртного з його вини не загинув один з охоронців. Після того випадку від керівництва Куликовського усунули, проте не звільнили. Він продовжував катувати в'язнів до 2018-го.

Уночі 9 листопада в Києві оперативники Служби безпеки затримали керівника катівні "Ізоляція", бойовика ДНР Дениса Куликовського на прізвисько "Палич".

Дениса Куликовського підозрюють за чотирма статтями: "Торгівля людьми", "Створення терористичної групи чи організації", "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" і "Порушення законів і звичаїв війни".

Зараз ви читаєте новину «СБУ опублікувала свідчення головного ката "Ізоляції"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути