вівторок, 22 жовтня 2019 11:12

Найелітніша: як в окупованому Донецьку виглядає школа, що так і не запрацювала
15

Фото: https://svoi.city/

Неродалік центру непідконтрольного українській владі Донецька стоїть покинута Григорівська міжнародна школа.

Цей елітний навчальний заклад мали відкрити 1 вересня 2014-го, повідомляє "Свои.city".

У жовтні 2013-го вже почали набір учнів на наступний навчальний рік. Випускники мали отримувати дипломи як українського, так і міжнародного зразків: це допомогло б вступати до вузів Європи і Штатів.

"Григорівська міжнародна школа задумана стати неабиякою освітньою спільнотою, де діти з різних країн, які говорять різними мовами, і викладачі різних національностей викладають, навчаються і ростуть щодня", - йдеться на сайті школі про ідею навчання.

Навчання коштувало б батькам $8-16 тис. на рік, але діти з високими результатами у навчанні могли б претендувати на стипендію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна близько: російський бойовик показав фотографії боїв за Луганський аеропорт

На сайті школи остання новина датована 20 березня 2015-го. У ній говориться, що через напружену ситуацію в Донецьку керівництво установи вирішило зупинити всі роботи з підготовки до відкриття.

"Відновлення цих робіт залежатиме від подальшого розвитку ситуації в місті та регіоні", - написано на сайті закладу.

Сьогодні ГМШ - це ще одна покинута будівля. На фасадах чи то сліди артобстрілу, чи то природне руйнування. Всередині нікого. Кажуть, школа законсервована. Однак ні охорони, ні слідів хоч якоїсь присутності людини виявити не вдалося.

Путилівский міст, розташований на півночі Донецька, завжди був важливою транспортною артерією. Це був шлях із центру міста до аеропорту. З початку війни він перетворився на стратегічну точку.

Зараз ви читаєте новину «Найелітніша: як в окупованому Донецьку виглядає школа, що так і не запрацювала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути