четвер, 11 січня 2018 12:57

"Росію можна змусити піти двома шляхами" - військовий інструктор про війну на Донбасі

"Росію можна змусити піти двома шляхами" - військовий інструктор про війну на Донбасі
Прихід миротворців назавжди перетворить Донбас на зону замороженого конфлікту. У цьому впевнений військовий інструктор Цві Аріелі

Україна зараз має важелі впливу, аби змусити Росію піти з окупованого Донбасу.

Про варіанти розвитку подій військовий інструктор-волонтер Цві Аріелі розповів "Апотсрофу".

"У найближчі рік-два нічого кардинально не зміниться. Для того, щоб щось кардинально змінилося, треба змусити Росію відмовитися від своїх агресивних намірів. Це можна зробити військовим шляхом. Але військовим шляхом змусити Росію піти з Криму чи Донбасу Україна не здатна, тому що: а) у неї немає для цього союзників; б) Україна не в змозі побудувати сильну армію. Не може, не хоче – неважливо. Головне – швидкість реформ залишає бажати кращого. Другий варіант впливу на Росію – дипломатія, політичний тиск. Але у тієї ж Європи на цьому етапі немає ніякого бажання припиняти торгівлю з Росією. Хоча Європа могла б це зробити, я впевнений, навіть без США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Європа втомилась від санкцій" - експерт зробив невтішний прогноз щодо війни на Донбасі

Прихід миротворців двояко вплине на ситуацію. Позитивно – те, що буде гинути менше людей. Негативно – тому що це заморозить конфлікт практично назавжди. Тоді краще, думаю, відразу відмовлятися від цих територій повністю на законодавчому рівні – і рятувати всіх тих людей, які хочуть повернутися в Україну, давати їм можливість працевлаштуватися, отримати житло", - сказав інструктор.

Розвідники попередили про збільшення російського військового контингенту на кордонах та можливе проведення "локальних спецоперацій" на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «"Росію можна змусити піти двома шляхами" - військовий інструктор про війну на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути