Ексклюзиви
субота, 21 жовтня 2023 05:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни не можуть вести продумані операції, тому закидують "м'ясом" Авдіївку - ISW

20 жовтня російські війська відновили наступ у районі Авдіївки та незначно просунулися вперед, незважаючи на значні втрати техніки та особового складу.

Той факт, що російські війська перегрупувалися та відновили наступ, свідчить про те, що або російські війська вважають, що вони реально можуть взяти Авдіївку, або що російське військове командування погано визначає пріоритетність наступальних операцій не рахуючись із втратами, йдеться у черговому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

Початкова російська наступальна операція в районі Авдіївки 10 жовтня призвела до значних підтверджених втрат російської техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Жирні" кадри: бійці ССО показали, як нищать росіян під Авдіївкою

"Наразі геолокаційні кадри, опубліковані 20 жовтня, показують, що російські війська незначно просунулися на захід від Красногорівки (5 км на північ від Авдіївки)", - йдеться в зведенні.

Автор: ISW
  Що відбувається під Авдіївкою
Що відбувається під Авдіївкою

Голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш каже, що російські війська намагаються ремонтувати пошкоджену техніку прямо в полі.

Росія продовжує наступати в районі Авдіївки. Ворог несе там величезні втрати. Однак для Москви дуже важливо захопити місто і відсунути фронт від Донецька.

Тому "м'ясні штурми" продовжаться, хоча успіху не матимуть, розповів військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

Сама по собі Авдіївка - це дуже складний для агресора плацдарм, уточнив експерт.

Авдіївка є дуже зручним місцем для контролю за Донецьком і транспортними артеріями окупантів. Позиції навколо неї дозволяють контролювати північні околиці Донецька і Ясинуватої, південні околиці Горлівки, а також швидкісну трасу М04 "Донецьк - Горлівка".

Зараз ви читаєте новину «Росіяни не можуть вести продумані операції, тому закидують "м'ясом" Авдіївку - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути