Ексклюзиви
пʼятниця, 08 грудня 2023 07:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни на фронті не встигають поповнювати втрати

Росіяни на фронті не встигають поповнювати втрати
Експерти ISW оцінили темпи втрат російських військ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Армія РФ такими темпами зазнає втрат в Україні, що окупанти ледве встигають відновлювати свої резерви.

У листопаді на Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямках російські війська втратили майже 11 тис. осіб особового складу, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW). Темп бойових дій на цих напрямках нині нижчий, ніж у районі Авдіївки.

"Ці повідомлення українського Генштабу про втрати дозволяють припустити, що рівень втрат серед росіян у районі Авдіївки може бути ще вищим, враховуючи вищий темп бойових дій. Російські війська зараз проводять масовані піхотні штурми з метою захоплення Авдіївки на Донеччині, очевидно, намагаючись зберегти бронетехніку. І це попри ризик ще більших втрат живої сили", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад тисяча окупантів і море техніки: оновили втрати росіян в Україні

Російські спроби штурмів на фронті в Україні загалом виснажують армію РФ.

"Росія щомісяця мобілізує від 20 до 40 тис. осіб. Цей показник може бути нижчим, ніж поточний темп втрат російської армії в Україні. Невдалі спроби штурмів нещодавно спонукали російське військове командування терміново направити новостворені та недоукомплектовані з'єднання в Україну для посилення дільниць фронту", - пишуть аналітики.

Експерти зазначають, що високі втрати росіян, швидше за все, не дозволять російським силам повністю наповнити існуючі підрозділи в Україні та сформувати нові оперативні та стратегічні резерви, якщо зусилля Росії щодо формування сил продовжуватимуться поточними темпами.

Середній діапазон втрат російської армії з початку повномасштабного вторгнення в Україну становить 320 тис. солдатів убитими та пораненими. Водночас точної цифри не знають навіть у Москві, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни на фронті не встигають поповнювати втрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути