четвер, 24 жовтня 2024 11:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни допитали на камеру, а потім вбили чотирьох полонених

Росіяни допитали на камеру, а потім вбили чотирьох полонених
Росіяни допитали на камеру, а потім вбили чотирьох нацгвардійців. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На фронті росіяни в районі міста Селидове на Донеччині захопили в полон чотирьох бійців Нацгварідї ЗСУ.

Їх допитали на камеру, а потім вбили, повідомляє Офіс генпрокурора.

"Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством. За оперативними даними, 6 жовтня четверо військових Національної гвардії України виконували службово-бойові завдання на позиціях в районі міста Селидове. Близько 13:00 окупанти розпочали штурм укріплень, під час якого захопили захисників у полон. У подальшому росіяни записали допит поранених беззбройних нацгвардійців на відео", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Морпіхи ЗСУ помстились окупантам за страчених побратимів

Наступного дня Сили оборони повернули втрачені позиції та у ході проведення пошукових заходів виявили тіла вбитих українських військовослужбовців.

В Офісі генпрокурора наголосили, що вивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

10 жовтня росіяни розстріляли дронщиків та суміжників в районі населеного пункту Зелений Шлях. Додаткові деталі обставин з'ясовуються.

Спочатку повідомлялося, що українські оператори безпілотників, маючи обмежений запас боєприпасів, були змушені здатися, і російські війська взяли їх у полон. Після чого розстріляли.

Російські командири потурають, заохочують або безпосередньо віддають накази про страту українських військовополонених. Через це збільшилася кількість розстрілів українських бійців по всій лінії фронту.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни допитали на камеру, а потім вбили чотирьох полонених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути