Ексклюзиви
пʼятниця, 09 вересня 2022 14:02

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росіян шокував прорив ЗСУ. Підтягують резерв" – Гайдай про битву за Луганщину

"Росіян шокував прорив ЗСУ. Підтягують резерв" – Гайдай про битву за Луганщину
У Сватове шоковані росіяни стягують резерви. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Росіяни підтягують до тимчасово окупованого Сватового на Луганщині додаткові резерви, аби спробувати зупинити контрнаступ Збройних сил України.

Загарбники не очікували такого прориву наших захисників на Харківському напрямку і намагатимуться завадити подібному на Луганщині. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в телемарафоні "Єдині новини" 9 вересня, передає Gazeta.ua.

"Напевно, ніхто з рашистів не очікував такого величезного прориву наших військових в Харківській області. Мотивація зовсім різна в українського воїна і в окупантів, тому вони там біжать дуже потужно. Намагаються (росіяни. – Gazeta.ua) стримати наступ, але побачимо, що буде найближчими днями", – сказав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "З'явилися непогані перспективи для ЗСУ" – Гайдай розповів про бойові дії на Луганщині

Він нагадав, що до заявленого псевдореферендуму на Донеччині залишилося два дні. Його окупанти планували провести 11 вересня.

"Залишилося два дні для того, щоб наші ЗСУ звільнили деякі населені пункти, а не для того, щоб була захоплена територія Донецької області. Звісно, ці плани ніяк не зможуть реалізувати рашисти", – впевнений Гайдай.

У вечірньому зверненні 4 вересня президент Володимир Зеленський розповів, що українська армія звільнила три населені пункти в Донецькій області та на південному напрямку.

Із 1 вересня звільнено понад 1 тис. кв. км української території. Збройні сили України звільнили вже десятки населених пунктів, повідомив Зеленський. Харківщину, Луганщину, Донеччину, Запоріжжя, Херсонщину й Крим буде звільнено від російських окупантів, сказав президент.

В американському Інституті вивчення війни підтвердили, що українські військові помітно розвинули наступ на кількох напрямках на Півдні та Сході. Аналітики кажуть, що українські сили досягли значного прогресу. Зокрема, закріпили територію за річкою Сіверський Донець у Донецькій області.

Зараз ви читаєте новину «"Росіян шокував прорив ЗСУ. Підтягують резерв" – Гайдай про битву за Луганщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути