Ексклюзиви
середа, 14 лютого 2024 10:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія бреше про втрати ЗСУ внаслідок удару біля Селидового - ISW

Росія бреше про втрати ЗСУ внаслідок удару біля Селидового - ISW
Росія завищує втрати ЗСУ після удару біля Селидового. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Росіяни навмисно перебільшують втрати українських військ під час удару окупантів 13 лютого поблизу Селидового на Донеччині.

Центр протидії дезінформації ще у грудні попереджав, що росіяни планують просувати інформаційні операції, йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

"13 лютого російські джерела почали цілеспрямовано поширювати дезінформацію про втрати України після удару поблизу Селидового. Загарбники того дня завдали удару з РСЗВ по Цукуриному. Внаслідок цього була пошкоджена цивільна інфраструктура. Водночас удар не спричинив жодних військових втрат. Інші російські джерела стверджували, що удар спричинив набагато менше втрат, ніж писали росЗМІ. Ці джерела також публікували кадри начебто удару з боку окупантів по селищу на південь від Селидового", - сказано в повідомленні.

Ці кадри не відповідають такій великій кількості втрат ЗСУ, про яку стверджували інші російські джерела.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрати окупантів за добу перевалили за 398 тисяч

Пропагандистське агентство ТАСС у РФ доповнило заяву нібито неофіційного Telegram-каналу української бригади, яка підтверджує втрати особового складу під час удару. Пізніше цей Telegram-канал спростував свою початкову заяву. На офіційній сторінці української бригади у Facebook на момент повідомлення не було жодної інформації про можливий удар.

Аналітики звернули увагу, що у грудні 2023 року український Центр протидії дезінформації попередив, що росіяни планували просувати інформаційні операції, спрямовані на зниження морального духу українців. Ці операції планували через мережу фейкових Telegram-каналів, замаскованих під офіційні акаунти українських регіональних чиновників і військових частин.

13 лютого командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський спростував фейки російських Telegram-каналів про удар по полігону під Селидовим, що в Покровському районі Донецької області, унаслідок якого нібито загинуло багато мобілізованих.

Зараз ви читаєте новину «Росія бреше про втрати ЗСУ внаслідок удару біля Селидового - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути