Ексклюзиви
вівторок, 13 квітня 2021 15:53

Росія відправила військові кораблі в Чорне море - фото
5

Росія направила в Чорне море 15 бойових кораблів
Фото: structure.mil.ruо
Росія направила в Чорне море 15 бойових кораблів
Росія направила в Чорне море 15 бойових кораблів
Росія направила в Чорне море 15 бойових кораблів
Росія направила в Чорне море 15 бойових кораблів

Російська Федерація відправила в Чорне море загін із 15 кораблів Каспійської флотилії. Вони продовжили рух після зупинки на рейді в Ростові-на-Дону.

На шляху Волго-Донським каналом протяжністю понад 100 км бойові судна подолали 13 шлюзів. Крім того, їхні екіпажі пройшли контрольну перевірку, а саме 3 артилерійських і 8 десантних катерів, а також судна забезпечення, повідомляє пресслужба Південного військового округу Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС РФ опустилися до погроз США через відправлення військових кораблів до Чорного моря

За інформацією Міноборони країни-агресора, їхні військові тренувалися проходити через вузькі ділянки та проливні зони. Також заплановані залікові морські навчання Каспійської флотилії спільно із силами Чорноморського флоту РФ.

Для перевіряння готовності до відбиття морських і повітряних десантів окупанти залучили підрозділи морської піхоти й берегових військ.

США планують відправити 2 військові кораблі до Чорного моря, які перебуватимуть там до 4 травня. Кораблі можуть перебувати в Чорному морі рівно 21 день. Відповідно, кораблі США мають прибути орієнтовно 14-15 квітня. Військово-морські сили США регулярно діють у Чорному морі, але розгортання військових кораблів зараз означатиме конкретний сигнал для Москви, яка нарощує військові сили в Криму, а також на східному кордоні України.

Зараз ви читаєте новину «Росія відправила військові кораблі в Чорне море - фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути