Ексклюзиви
середа, 31 липня 2024 06:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія могла втратити до 750 тис. військових - експерт

Росія могла втратити до 750 тис. військових - експерт
У загарбницькій війні проти України Росія могла вже втратити вбитими та пораненими від 500 тис. до 750 тис. осіб. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Росія у війні проти України могла втратити вбитими та пораненими від 500 тис. до 750 тис. осіб.

Серед них убитими - до 150 тис., заявив полковник ЗС Австрії, керівник Інституту підготовки офіцерів Терезіанської військової академії Маркус Райснер, передає "Укрінформ".

"Нещодавно було опубліковано одне цікаве дослідження, яке, на мою думку, є дуже добре вивченим. У ньому йдеться, що, можливо, вже було вбито від 100 тис. до 150 тис. російських солдатів", - прокоментував він питання щодо його оцінки втрат РФ у війні.

За словами Райснера, якщо взяти до уваги уроки воєнної історії і той факт, що приблизно в 3-4 рази більше додатково слід зараховувати як поранених, то йдеться про величезні втрати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирський озвучив втрати України у війні

"Загалом це може становити від 500 тис. до 750 тис. осіб, як загиблих, так і поранених. І це, на мою думку, є цілком реалістичним, зважаючи на інтенсивність конфлікту", - сказав полковник.

Українська сторона також зазнала великих втрат, вважає він.

"Але проблема полягає в демографії та у людському потенціалі обох держав. І тут видно, що РФ спирається на людський потенціал у 150 млн людей, із відповідним потенціалом для рекрутування", - додав експерт.

Українські воїни продовжують активно завдавати окупаційним військам відчутних втрат в живій силі та техніці, виснажуючи наступальний потенціал ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення і в тилу. Позаминулої доби втрати російських загарбників склали понад 1060 осіб. Також українські воїни знешкодили 25 танків, 38 бойових броньованих машин, 46 артилерійських систем, одну РСЗВ, 27 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 53 автомобіля та шість одиниць спеціальної техніки.

Зараз ви читаєте новину «Росія могла втратити до 750 тис. військових - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути