середа, 09 листопада 2022 07:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія нещадно обстріляла низку населених пунктів України: атакувала на дев'яти напрямках

Росія нещадно обстріляла низку населених пунктів України: атакувала на дев'яти напрямках
Окупаційна армія РФ атакувала Україну на дев'яти напрямках. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Минулої доби, 8 листопада, російські загарбники обстрілювали населені пункти України на дев'яти напрямках.

Без суттєвих змін обстановка була лише на Волинському та Поліському напрямках, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 9 листопада.

"На Південнобузькому напрямку обстрілів зазнали райони понад 30 населених пунктів, що поряд з лінією зіткнення. Ворог завдав авіаударів в районах населених пунктів Нова Кам'янка та Білогірка Херсонської області", – йдеться у зведенні.

На Сіверському напрямку противник атакував зі ствольної артилерії в районі населеного пункту Попівка Сумської області. На Слобожанському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії в районах населених пунктів Амбарне, Бударки, Вільхуватка, Гоптівка, Дворічна, Землянки, Мілове та Стариця Харківської області.

На Куп'янському та Лиманському напрямках гатив з артилерії різних типів у районах Берестове, Крохмальне і Чернещина Харківської області. Також Макіївка, Невське, Новоселівське, Площанка і Стельмахівка Луганської області та Терни і Ямполівка Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під ударами росіян були сім областей України ‒ Генштаб

На Бахмутському напрямку гатив з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Залізне, Кліщіївка, Майорськ, Опитне, Північне та Соледар Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог завдав ударів з танків та всього спектру артилерії, в районах населених пунктів Авдіївка, Водяне, Красногорівка, Мар'їнка, Невельське, Нетайлове, Новомихайлівка, Опитне та Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Велика Новосілка, Володимирівка, Времівка, Вугледар, Микільське, Нескучне, Павлівка, Пречистівка та Шевченко Донецької області.

На Запорізькому напрямку – з різнокаліберної артилерії в районах населених пунктів Степове та Чарівне Запорізької області.

Бахмутський напрямок називають чи не найважчою ділянкою фронту зараз. На відміну від інших позицій, де Збройні сили України перейшли переважно від оборони до наступу, тут досі обороняються.

Щоб захопити Бахмут та вийти на адміністративні кордони у Донецькій області, російська армія стягнула великі сили та засоби на цей напрямок. Основу російських окупантів на цій ділянці становлять найманці з груп приватних військових компаній "Вагнер" і "Ліга".

Окупанти планували захопити Бахмут до кінця жовтня. Таке завдання перед російськими солдатами поставили їхні генерали у Кремлі, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Зараз ви читаєте новину «Росія нещадно обстріляла низку населених пунктів України: атакувала на дев'яти напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути