четвер, 21 вересня 2017 09:28

Російське громадянство і мільйонні статки: з'явилася інформація про скандального психіатра Міноборони

Російське громадянство і мільйонні статки: з'явилася інформація про скандального психіатра Міноборони
Загальна вартість нерухомості Олега Друзя і його дружини становить понад 1 млн грн. Фото: swrailway.gov.ua

Дружина і дочка відстороненого після скандалу начальника клініки психіатрії Головного військово-медичного госпіталю Міноборони Олега Друзя мають громадянство Росії. Про це зазначено в декларації чиновника за 2016 рік, передає УНІАН.

"У суді вже місяць знаходиться обвинувальний акт щодо Олега Друзя, який вимагав 52 тисячі гривень за довідку про неможливість проходження військової служби. Ще 10 тисяч гривень отримав командир роти, майор, який допомагав головному психіатру Міноборони в його незаконних діях", - сказала прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Добровольців визнали учасниками АТО офіційно

Затриманим повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди у великому розмірі).

Згідно з декларацією за 2016 рік, Друзю належить дві земельні ділянки в Обухівському районі Київської області: у селі Нещерів площею 1000 кв. м, в Українці - 520 кв. м.

В Українці він також володіє дачним будинком площею 316,2 кв. м.

Згідно з декларацією, його дружина Ольга Сєдова має квартиру в Києві загальною площею 114,5 кв. м. У селі Верхів Рівненської області - дві земельні ділянки сумарною площею майже 4300 кв. м і будинок на 234,3 кв. м.

Загальна вартість нерухомості Олега Друзя та його дружини становить понад 1 млн грн.

Крім цього, Друзь задекларував авто Ssang Yong Rexton 2013 року випуску вартістю 315 тис. грн, а його дружина - Toyota Land Cruiser 2011-го випуску вартістю 420 тис. грн.

Олег Друзь зазначив, що за 2016 рік отримав 227 583 грн заробітної плати та 12 185 грн гонорару. Його дружина за минулий рік отримала 14 400 грн зарплати.

Днями психіатр Друзь заявив, що 93% учасників АТО є потенційною загрозою для суспільства і потребують лікування. Наказом Міноборони його звільнили і призначили службове розслідування.

Зараз ви читаєте новину «Російське громадянство і мільйонні статки: з'явилася інформація про скандального психіатра Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути