Ексклюзиви
понеділок, 22 січня 2018 08:50

Російський меценат долучився до українізації Донбасу

Російський меценат долучився до українізації Донбасу
Українська мова – це запорука незалежності України - російський меценат. Фото: кадр з відео.

Меценат з Росії купив в інтернет-магазинах та переслав у школи Донецької області книжок українською мовою на суму близько 70 тисяч гривень, повідомляє "Радіо "Свобода".

За словами медіа-волонтерки та журналістки Анни Домбровської, яка передала 335 примірників українських книжок у прифроонтові школи, меценат вважає українську мову важливим чинником незалежності.

"Українська мова – це запорука незалежності України, якщо діти знатимуть українську мову, то Україна буде по-справжньому незалежна від Росії", - говорив меценат.

Анна Домбровська родом з Росії. З 2015 року, щоб протидіяти російській пропаганді, вона розвозить українські газети у прифронтові міста Донеччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна передала бойовикам терористку, помилувану Порошенком

Починаючи з вересня 2017 року, волонтерка почала привозити в школи та дитячі садки прифронтових населених пунктів українські книжки, гроші на цю справу вона збирає за допомогою соціальних мереж. Кошти на цей проект перераховували зі всієї України, також знайшлися донори із з-за кордону – громадяни Канади та навіть Росії.

Військові сили спеціальних операцій збройних сил Росії напрацьовують бойовий досвід під час "відряджень" в окуповані райони Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Російський меценат долучився до українізації Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути