вівторок, 11 вересня 2018 17:39

Російських військових, які "засвітилися" на Донбасі - каратимуть

Російських військових, які "засвітилися" на Донбасі - каратимуть
Російських вояк-окупантів жорстоко каратимуть за фото "зі служби" на Донбасі. Фото: Известия

Російські кадрові військові часто "засвічують" свою присутність у військових конфліктах, у яких формально не беруть участь.

Відтепер російські законодавці заборонять розміщувати в інтернеті і в ЗМІ інформацію про себе, своїх товаришів по службі або самій службі, передає Медуза.

"Законопроект, що вносить відповідні поправки в закон "Про статус військовослужбовців", підготував уряд. Він внесений на розгляд Держдуми. Мова йде про "фото- і відеоматеріали, а також даних геолокації"", - зазначається.

Зазначається, що порушникам загрожуватиме дисциплінарна відповідальність, а військовим-контрактникам - звільнення зі служби.

Необхідність внесення поправок в закон "Про статус військовослужбовця" в пояснювальній записці пов'язують зі спецоперацією в Сирії.

Також зазначається, що участь регулярних російських військових частин в бойових діях в Донбасі Москва категорично заперечує. Хоча військові-контрактники регулярно "палилися" в участі у війні на Донбасі через фото в соцмережах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація загострилася: не прикриваючись, росіяни ганяють техніку по Донецьку

"Міноборони раніше рекомендовано військовим перестати використовувати соцмережі і відключити в телефонах геолокацію. Також передбачалося обмежити використання військовими смартфонів. Вимога не ділитися інформацією про службу також пропонувалося поширити і на членів сімей військових", - зазначається.

Російський військовий-контрактник 70 мотострілецького полку 42 дивізії (до переформування 17 окрема мотострілецька бригада) Олег Труфанов "попалився" на участі у війні на Донбасі. Боєць армії-агресора виклав фотодокази у соцмережі своєї причетності до російських збройних формувань на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Російських військових, які "засвітилися" на Донбасі - каратимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути